Home / Kunstenaars / Luuk Huiskes

Luuk Huiskes

Luuk_Huiskes_Jurylid_FotoweIn een landschap vind ik een decor voor verbeelding van meer dan het landschap zelf, dat leg ik vast, bewerk het, als een manipulator van de werkelijkheid. De grens tussen de werkelijkheid en fictie is onzichtbaar en vormt een metafysische basis voor de nooit te vatten inhoud van een landschap dat uiteindelijk nooit echt heeft bestaan.

Bekijk foto’s van Luuk Huiskes

Bio

Verbeelden wat er zich in een landschap kan afspelen is iets anders dan een landschap maken. Het landschap is een decor, maar er moet meer zijn dan dit gevonden gegeven. Het gevoel dat er meer is dan wat je ziet. Introvert, verstild, metafysisch. In mijn vrije werk blijf ik experimenteren. Zoals met mijn stedelijke toneelstukken ( Utrecht). Ik maak kleine documentaires, portretten.

Vanaf 1980 medeoprichter van het destijds vermaarde Perspektief in Rotterdam ( ja, het door ons beoogde fotomuseum is er gekomen). Ik ben al meer dan 25 jaar bestuurder van de stichting Stedelijke Fotografie Utrecht. Jurylid, gastdocent HKU, rijksgecommitteerde Minerva Groningen.

In 2014 tentoonstellingen in Kunstliefde Utrecht, Polhus Nijkerk, Gemeentemuseum Den Haag, Malkasten Dusseldorf.
In september 2016 werd ik winnaar van de Kunstliefde-prijs 2016!In november 2016 komt het boek Poëtische Muren in Utrecht ( Lecturis) uit dat ik samen met de dichter Ingmar Heytze maakte. Ik maak de beelden van muren met een verhaal, Ingmar leest ze en schrijft het op. Op 3 november presentatie met tentoonstelling in galerie Kuub Utrecht.

Meer over de foto’s van Luuk Huiskes weten?

De foto’s van Luuk Huiskes zijn te koop om groot aan de muur te hangen, in een lijst of op een onzichtbare drager. Prijzen en extra informatie over de fotografie van Luuk Huiskes is verkrijgbaar via dit reactieformulier.

Top