Home / Kunstenaars / Marte Hameleers

Marte Hameleers

x0y0w310h310cw908ch906_ft1440-150x150In het heuvelland, het Zuid-Limburgse dorpje Mheer, begon haar fascinatie voor landschappen. De van oorsprong Maastrichtse kunstenares Marte Hameleers schept met haar schilderijen een raadselachtige en poëtische wereld.

“In een tijd waarin alles vluchtig en snel gaat wil ik een tegenreactie geven: Mensen puur en groots weergeven in een natuurlijke omgeving. Sereen. Op zoek gaan naar het innerlijke van de mens. Ik wil de thema’s dichtbij mijzelf houden. Zo ontstaan er meestal figuren, dieren of bomen in een landschap, ze staan in een verlaten landschap zonder huizen of letterlijk menselijke invloeden.”

Schilderijen van Marte Hameleers

Schilderen met ei-tempera en/of olieverf, Schilderen met ei-tempera en/of aquarel, Tekenen met (kleur)potlood, Passie voor Naakt

Kunstopleidingen:
– Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, diploma in 2002 behaald.
– Academie voor Schone Kunsten, afdeling schilderkunst, Antwerpen
– Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Sinds 2002 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.
Marte exposeert regelmatig bij verschillende galeries en musea,
Zo heeft zij onder andere geëxposeerd op de Realisme Beurs te Amsterdam, galerie Wanda Reiff te Bemelen, Museum de Kopermolen te Vaals en de Kloosterbibliotheek te Wittem.

Meerdere instanties hebben werk van haar aangekocht waaronder het Gouvernement te Maastricht.

Sinds 2013 is Marte werkzaam bij Kumulus.Ook in haar werkwijze komt het serene terug: “Ik gebruik voor mijn schilderijen de techniek van de Iconenschilders en Vlaamse primitieven: de ei-tempera techniek. Het is een ambachtelijke manier van werken. Iedere ochtend begin ik met het maken van mijn eigen verf op basis van een eidooier en pigment. Alleen de laatste lagen schilder ik met olieverf om de kleuren nog extra op te halen. Het voordeel van deze techniek? De kleuren zijn heel intens en helder.”

Interesse in de werken van Marte Hameleers?

Marte Hameleers exposeert regelmatig in musea, waaronder het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Meer informatie

Prijzen van de werken van Marte Hameleers zijn op aanvraag. Gebruik daarvoor ons contactformulier.

Top