Home / Kunstenaars / Michel van Henten

Michel van Henten

C-More-Michel-van-Henten-9780-150x150Het leven is zoals het is en wat gebeurt, gebeurt.
Veel mensen geloven dat niet. Mijn beelden beginnen vaak wel met een basisidee, maar ergens halverwege moeten ze het zelf gaan doen. Gebeurt dat niet, dan kan een beeld ergens blijven steken en komt er niets meer van. Ik maak mijn werk vanuit een eerste idee en halverwege kan dat nog alle kanten uit. Alsof je een wandeling maakt en geen exacte route hebt uitgestippeld.

Kunstwerken van Michel van Henten

Materialen

De beeldhouwer Michel van Henten werkt met materialen als hout en staal en heeft een fascinatie voor onder andere aardlagen, in de grond spitten, nachtelijke wandelingen en mensen en hun uitstraling. Met het materiaal hout is hij al van jongs af aan bekend.

Bio

Ik vind het een warm, levendig materiaal. In de galeriewereld kom je het om onduidelijke redenen weinig tegen. Ik gebruik er andere materialen omheen zoals brons en gips, maar ook oneigenlijke materialen, zoals veren en haren. Dat geeft een ander denkraam.” “Hout beitel ik. Ik zaag en guts, rasp en vijl. Niet schuren, daar heb ik een hekel aan en het mag wel ruw zijn; als je eenmaal strak wilt werken word je neurotisch en komt het nooit meer af.

Interesse in werken van Michel van Henten?

Wilt u afmetingen of prijzen van de kunstwerken van Michel van Henten weten? Of meer werken van Michel zien? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Top